Odisea Roble, Medalla de Plata en ¬ęel Mejor vino del Mediterraneo 2023¬Ľ

El Concurs ‚ÄėMillor Vi del Mediterrani 2023‚Äô ja t√© als seus merescuts guanyadors. L’acte de lliurament oficial de les Medalles d’Or i Plata als millors vins 2023, que ha tingut lloc a la Terrassa de Panoramis d’Alacant, ha sigut presidit per president de la Diputaci√≥ d’Alacant, Toni P√©rez, i el president de la Cambra de Comer√ß d’Alacant, Carlos Ba√Īo, que han estat acompanyats de la presidenta del certamen, Gema Amor, aix√≠ com per prestigiosos professionals i personalitats relacionades amb el vi i la seua cultura.

Les refer√®ncies d’Alacant, Val√®ncia, Utiel-Requena, Jumella, Iecla, Arlanza, Ribera del Duero i la I.G.P. de Castell√≥ van presentar els seus vins amb la finalitat de demostrar la seua qualitat davant dels prestigiosos avaluadors. Una vegada feta el tast, els 21 membres del jurat van haver d’avaluar als participants amb molta destresa per a despr√©s decidir en una deliberaci√≥ final abans que arribara aquest dia i atorgar els esperats premis.

Els guanyadors

S’han fet esperar, per√≤ ja coneixem quins s√≥n els millors vins del Mediterrani de 2023. En la categoria de vins negres, les Medalles d’Or han recaigut en *Diapiro Roure 2022 (el Pin√≥s, Alacant), Mainetes P.V. 2022 (Sant Dionisio, Jumella), Casa Ritas 2020 (Les Virtuts, Alacant) i Finca El Serr√† 2020 (Murviedro, Alacant). Zero 31 2022 (Shukhrat Khakimov, Alacant), Odissea Roble 2021 (Coop. Viver, Castell√≥) i Huella de Garnacha 2022 (Vegamar, Val√®ncia), han sigut els guardonats amb la Medalla de Plata.

Quant als vins blancs, les Medalles d’Or han sigut per a Triga Chardonnay 2022 (Tornar, Alacant) i Marina Alta 2022 (Bocopa, Alacant). Les de Plata han sigut entregades a *Genus Blanco 2022 (Sant Isidre, Jumella) i Petjada de *Merseguera 2022 (*Vegamar, Val√®ncia).

Els millors vins rosats del Mediterrani han sigut Cesilia Ros√© 2022 (Casa Cesilia, Alacant) i Alag√ļ Forcallat 2022 (Casa Corredor, Alacant), guardonats amb la Medalla d’Or i Plata, respectivament. En dol√ßos, el vi M d’Alexandria 2021 (Alacant) ha sigut premiat amb la Medalla de Plata.

Un jurat de 21 prestigiosos professionals

Els membres del jurat del Concurs ‚ÄėMillor Vi del Mediterrani 2023‚Äô ho van tindre dif√≠cil i van haver d’emprar-se a fons per a captar cada detall de cadascun dels vins que es van anar presentant i catant.

Entre els membres del jurat, compost per 21 prestigiosos professionals del sector, es trobaven el Millor Sommelier de la Comunitat Valenciana i propietari del Restaurant Le Sol, Guillermo Llopis, el Premi Nacional de Gastronomia en Sala (Grup La Sucursal, Val√®ncia), Javier d’Andr√©s, i David Remolar, president FASCV 2019-23.

Tamb√© s’ha comptat amb l’avaluaci√≥ de sommeliers internacionals com Roberto Madrona, Paco Berenguer, Lorena R√≠os, Ra√ļl Barajas i Pascual Tejada (secretari FASCV). El sommelier d’ASPA Sumay Agull√≥, els sommeliers per la Cambra de Comer√ß d’Alacant, Pepe Sell√©s i Fernando Bravo, els sommeliers Mar Acosta, Juan Carlos Ferrer i Enroc Mateo, i els en√≤legs √Āngel Ivorra i Tonet Puig, aix√≠ com Felipe Manuel Lozano, membre de la AAPET (Associaci√≥ Alacantina de Periodistes i Escriptors de Turisme), i Pedro Mart√≠nez, de Nas d’Or 2021, no van faltar en la llista.

  • Fonts: Alicante Plaza
  • Imatges: Pepe Olivares