Brindis Nadalenc en la Seu de la IGP Castelló

Castelló, 21 de desembre de 2023

Ahir a la vesprada, la seu de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) vins de Castelló va ser l’escenari d’un festiu i càlid brindis nadalenc que va reunir distingides personalitats, autoritats locals, empresaris i destacats representants del món vinícola castellonenc.

L’esdeveniment va comptar amb la presència d’autoritats locals, empresaris destacats i representants de PROAVA, així com dels cellerers de Castelló. La vetlada va girar entorn de l’exquisit tast de tres vins, acuradament seleccionats a l’atzar, maridadts amb productes locals.

Tastos maridats de vins de castelló

El primer tast va ser el Marenostrum Ancestral del Celler Bellmunt Oliver (Cabanes), un vi espumós que va delectar els paladars en ser acompanyat per les tradicionals Els Cocs Roges de Forn Ca Pedro (Benlloc), ressaltant la riquesa i complexitat de tots dos productes.

El segon maridatge va incloure el Blanc Fermentat en Barrica de Clos d’Esgarracordes (Les Useres), que es va fusionar de manera magistral amb la varietat de formatges de Tot de Poble (Coves de VInromá), i de Masia Els Masets (Torre d´En Besora). La combinació va ressaltar les notes aromàtiques i l’exquisidesa dels sabors dels formatges i els vins.

El tancament del tast va estar a càrrec del vi Barranc els Cirers de Barranc dels Cirers (Benlloc), que, acompanyat d’embotits de la reconeguda carnisseria Beltran (Benlloc), va tancar l’experiència gastronòmica.

Brindis Nadalenc ple d´emoció

El moment culminant de la celebració va ser el brindis final, on el president de la IGP Castelló, Juan Carlos Pavía, va prendre la paraula per a destacar el compromís amb l’excel·lència i la qualitat dels vins de la terra de Castelló. Pavía va desitjar amb entusiasme que, en futures ocasions, en la seu de Benlloc els brindis ja es realitzaràn amb vins de la Denominació d’Origen Protegida Vins de Castelló, subratllant així el reconeixement i prestigi que aquestos vins han guanyat a nivell nacional i internacional.

La vetlada va concloure amb un ambient distés i amb la certesa que els vins de Castelló continuaran destacant com a ambaixadors de la rica tradició vinícola de la terra de Castelló.