LA CANETANA

CANET LO ROIG

HISTÒRIA

Després d’una trajectòria en el món empresarial, Peter Van Coppenolle es va veure atret per un nou desafiament en un camp en el qual ja havia acumulat molta experiència: la indústria alimentària. Juntament amb la seva companya Tine Decorte, el 2014 va trobar un prometedor projecte molt a prop de casa de vacances a Espanya; un celler inactiu amb vinyes molt ben situades, però desateses.

Durant cinc anys van revitalitzar el negoci, les vinyes es van posar a punt replantant alguna parcel·la. El celler es va netejar i es va reorganitzar, es va reparar la maquinària i es va renovar tot el necessari. El primer lot de raïm aviat va estar a punt per fermentar. El celler va passar a anomenar-se Bodegas La Canetana, prenent el nom de la localitat on es troba, el poble de Canet lo Roig. Un nou logotip i etiquetes modernitzades van culminar l’inici d’aquest projecte.

Sense pressa però sense pausa van començar a formar part de el món de l’enologia, seguint tots els cursos professionals (coneixements de camp, fabricació de vi, sommelier …) fins al moment un mon desconegut per a ells. I els fascina!

VINYES

La Canetana compta amb dues parcel·les, “Regalls” i “La Ermita”, 5 ha, ambdues situades molt a prop de Canet lo Roig, un poble petit a la regió del Baix Maestrat i a uns 25 quilòmetres de la mar Mediterrània, situat entre el poble costaner de Vinaròs i la pintoresca localitat de Morella.

Les vinyes es troben a uns 250 m sobre el nivell de la mar, en un terreny argilo-sorrenc. Les vinyes que van sobreviure a la negligència de l’passat, tenen al voltant uns 25 anys d’edat i després de la intervenció de Peter i Tine tenen molt de futur.

Les principals varietats de raïm que es conreen en cada parecela són: Cabernet Sauvignon, Merlot i Garnatxa. En 2016 es van plantar 6.000 noves plantes, la meitat Monastrell i altres varietats molt prometedores com Marselan i Cabernet Franc. Mentrestant les noves varietats prenen vigor i van ser veremades per primera vegada el 2019!

Per acabar les millores al camp, es va instal·lar el reg per fer front a la sequera que s’espera en el futur.

CELLER

El Celler té 25 anys, està adaptat a les normatives alimentàries i té una capacitat de producció de 30.000 ampolles. La producció, el magatzem i les sales de bótes i embotellat estan distribuïdes en 3 nivells. Amb l’objectiu de ser més eficaços i eficients en el nostre treball volem organitzar tot el procés de producció en una sola planta. Per això, renovarem el celler i la adaptarem a les necessitats futures.

Visites guidadas al celler i al camp només amb cita prèvia (veure contacte).

Durant la visita guiada a camp volem aprofitar també per visitar la riquesa de les oliveres mil·lenaries de Canet lo Roig! La visita dura aproximadament unes 2 hores i, evidentment, s’acaba amb un tast de vins.

CONTACTE:

Carretera La Jana
Ptda. Cloterea, Pol.53  Par. 73
12350 Canet lo Roig

POSTAL

Bodegas La Canetana SL
Plaza de le Iglesia 9
12570 – Alcala de Xivert, Castellón

info@lacanetana.es
+00 32 475 23 15 76 (Tine)
+00 32 475 44 09 68 (Peter)